Novosti

Novosti

Konkurs za upis učenika u I razred za školsku 2018-2019.godinu

http://www.mps.gov.me/vijesti/185873/KONKURS-ZA-UPIS-UcENIKA-U-I-RAZRED-SREDNJIH-sKOLA-U-CRNOJ-GORI-ZA-sKOLSKU-2018-2019-GODINU.html

Uručene pohvale najboljim učenicima iz dualnog obrazovanja

Povodom završetka kampanje „Stručno je ključno! Zaposli se, zaradi i sebe izgradi!“, koju je organizovalo Ministarstvo prosvjete sa ciljem podizanja svijesti o fantastičnom potencijalu srednjih stručnih škola, u Podgorici su Ministarstvo prosvjete i Centar za stručno obrazovanje uručili pohvale najboljim učenicima iz dualnog obrazovanja i zahvalnice najaktivnijim poslodavcima. Medju najboljim učenicima iz dualnog obrazovanja je i učenik naše škole Ilija Spalević, 1k odjeljenje.

Фотографија корисника Srednja stručna škola "Vukadin Vukadinović" Berane

Stručna ekskurzija za učenike

U sklopu vannastavnih aktivnosti, u petak 01.06.2018.godine, za učenike drugog razreda obrazovni program Turistički tehničar i učenike prvog i trećeg razreda obrazovni program Tehničar drumskog saobraćaja, realizovana je stručna ekskurzija. Učenici su u sklopu ekskurzije posjetili: Manastir Moraču, Budvu, Porto Montenegro i Kotor. Učenici 2tt odjeljenja su u Budvi posjetili i hotel Splendid.

Фотографија корисника Srednja stručna škola "Vukadin Vukadinović" Berane

Nagradjen učenik na literalnom konkursu

Na literarnom konkursu "Znanje i kreativnost - pokretačka sila čovječanstva" koji je raspisao Zavod za intelektualnu svojinu Crne Gore, jedan od nagrađenih je i učenik naše škole Mihajlo Jokić, II razred obrazovni program Turistički tehničar.
Svečano uručenje nagrada organizovano je 28. maja 2018.godine u Podgorici u Crnogorskom narodnom pozorištu.

Фотографија корисника Srednja stručna škola "Vukadin Vukadinović" BeraneФотографија корисника Srednja stručna škola "Vukadin Vukadinović" Berane

Matursko veče

Svečano obučeni i lijepo raspoloženi, u večernjim satima 26.maja 2018.godine prodefilovali su glavnom ulicom, beranski maturanti, praćeni oduševljenjem i aplauzima okupljenih građana. Nakon tradicionalne šetnje, jednu od najljepših večeri, maturanti Srednje stručne škole"Vukadin Vukadinović" Berane, uz muziku i ples, nastavili su u restoranu “Nama”.

Фотографија корисника Srednja stručna škola "Vukadin Vukadinović" BeraneФотографија корисника Srednja stručna škola "Vukadin Vukadinović" Berane

Velika prezentacija srednjih stručnih škola „Stručno je ključno! Zaposli se, zaradi i sebe izgradi“

JU Srednja stručna škola „Vukadin Vukadinović“ Berane je 16.maja 2018.godine bila domaćin dogadjaja „Stručno je ključno! Zaposli se, zaradi i sebe izgradi“.Organizovanje ovakvih direktnih susreta zainteresovanih učenika i predstavnika škola, na jednom mjestu, uz prezentaciju obrazovnih programa, najbolji je način da se učenici pravilno informišu i opredijele za željeno zanimanje.

Ovo nije klasičan sajam obrazovanja, nego uvažavajući strategiju obrazovanja u Crnoj Gori, uspjelo se inicirati organizovanje sajma koji okuplja učenike koji treba da donesu odluku o upisu u srednje stručne škole. Ovo je prilika da se učenici završnih razreda osnovnih škola upoznaju sa obrazovnim programima koji se realizuju u srednjim stručnim školama I pomaže nam u izgradnji društva znanja. Na početku je prisutne pozdravio direktor Direktorata za srednje obrazovanje u Ministarstvu prosvjete Crne Gore Veljko Tomić.
Kako, od početka reforme obrazovanja, nesebičnu pomoć I podršku školama pruža krovna institucija za oblast stručnog obrazovanja Centar za stručno obrazovanje Crne Gore, prisutnima.se obratio i direktor Duško Rajković.
Ispred škole domaćina govorio je direktor Srednje stručne škole, Vujica Popović.
Sajam je bio prilika da se pozovu učenici da donesu pravu, najvažniju odluku, a to je upis u srednju stručnu školu odabirom zanimanja kojim će se baviti u budućnosti.

Фотографија корисника Srednja stručna škola "Vukadin Vukadinović" BeraneФотографија корисника Srednja stručna škola "Vukadin Vukadinović" BeraneФотографија корисника Srednja stručna škola "Vukadin Vukadinović" BeraneФотографија корисника Srednja stručna škola "Vukadin Vukadinović" Berane

Počela realizacija programa obrazovanja za lica iz evidencije Zavoda za zaposljavanje

15.maja 2018.godine u prostorijama JU SŠ"Vukadin Vukadinović" Berane, počela je realizacija programa obrazovanja za 12 lica iz evidencije Zavoda za zaposljavanje, Biro rada Berane. Od ukupnog broja polaznika 7 učesnika se obučava za sticanje stručne kvalifikacije pomoćni kuvar i 5 polaznika za sticanje stručne kvalifikacije pomoćni stolar.

Фотографија корисника Srednja stručna škola "Vukadin Vukadinović" Berane