Novosti

Velika prezentacija srednjih stručnih škola „Stručno je ključno! Zaposli se, zaradi i sebe izgradi“

JU Srednja stručna škola „Vukadin Vukadinović“ Berane je 16.maja 2018.godine bila domaćin dogadjaja „Stručno je ključno! Zaposli se, zaradi i sebe izgradi“.Organizovanje ovakvih direktnih susreta zainteresovanih učenika i predstavnika škola, na jednom mjestu, uz prezentaciju obrazovnih programa, najbolji je način da se učenici pravilno informišu i opredijele za željeno zanimanje.

Ovo nije klasičan sajam obrazovanja, nego uvažavajući strategiju obrazovanja u Crnoj Gori, uspjelo se inicirati organizovanje sajma koji okuplja učenike koji treba da donesu odluku o upisu u srednje stručne škole. Ovo je prilika da se učenici završnih razreda osnovnih škola upoznaju sa obrazovnim programima koji se realizuju u srednjim stručnim školama I pomaže nam u izgradnji društva znanja. Na početku je prisutne pozdravio direktor Direktorata za srednje obrazovanje u Ministarstvu prosvjete Crne Gore Veljko Tomić.
Kako, od početka reforme obrazovanja, nesebičnu pomoć I podršku školama pruža krovna institucija za oblast stručnog obrazovanja Centar za stručno obrazovanje Crne Gore, prisutnima.se obratio i direktor Duško Rajković.
Ispred škole domaćina govorio je direktor Srednje stručne škole, Vujica Popović.
Sajam je bio prilika da se pozovu učenici da donesu pravu, najvažniju odluku, a to je upis u srednju stručnu školu odabirom zanimanja kojim će se baviti u budućnosti.

Фотографија корисника Srednja stručna škola "Vukadin Vukadinović" BeraneФотографија корисника Srednja stručna škola "Vukadin Vukadinović" BeraneФотографија корисника Srednja stručna škola "Vukadin Vukadinović" BeraneФотографија корисника Srednja stručna škola "Vukadin Vukadinović" Berane