Učešće u projektima

Učešće u projektima

Učešće škole u projektima

Kako je škola tokom 2001. godine ušla u prvu fazu Reforme srednjeg obrazovanja to su kroz projekte VET 1, VET 2, nastavnici naše škole iz područja drvoprerade učestvovali u izradi mnogih dokumenata, obrazovnih programa, programa obuke, zatim izradi priručnika i udžbenika za srednje obrazovanje.

Takođe su učestvovali u CARDS projektu razvoja ljudskih resursa, zatim projektima koje je realizovao CSO  u saradnji sa DVD Internacional - Lobiranje u procesu obrazovanja, zatim fondacija Konrad Adenauer-Obrazovanje i Evropska unija, kao i Britanskim savjetom- Obezbjeđenje kvaliteta – interna evaluacija u stručnom obrazovanju u Crnoj Gori.

Nastavnici naše škole realizuju Projekat ECO NET od 2004. godine, kroz Preduzeća za vježbu, koja predstavljaju simulaciju rada u realnim preduzećima.

S obzirom da je turizam oblast u kojoj Crna Gora prepoznaje značajnu razvojnu perspektivu, u našoj školi se realizuje i projekat TOUR REG. 

U okviru projekta “ECDL – ZA DIGITALNU CRNU GORU”,  24 naša nastavnika su dobila ECDL sertifikata.

U školi je u okviru projekta MNE011, u saradnji Centra za stručno obrazovanje i Ministarstva prosvjete Crne Gore, uz finansijsku podršku LUX developmenta, opremiljen školski restoran i otvoren Preduzetnički centar.

Takodje u okviru projekta Modernizacija obrazovnih programa i obuka nastavnika u Crnoj Gori, u organizaciji British Council-a i Centra za stručno obrazovanje, nastavnici su uključeni u izradu i implementaciju novih modularizovanih obrazovnih programa.